VEELGESTELDE VRAGEN

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen over Carp Garant en onze producten en diensten. Als jouw vraag hiermee niet beantwoord is dan kun je ons via het contactformulier een vraag stellen.

Is de kleur van het geleverde product exact als op de foto? En klopt de aangegeven maatvoering?

Hout is een natuurproduct en geen artikel is precies gelijk. Er kunnen dus kleine afwijkingen in grootte en kleur voorkomen. Ook de verduurzaming van ons naaldhout tegen schimmel en rot heeft invloed op maat en kleur. Door onze strenge kwaliteitseisen zijn de afwijkingen zeer beperkt.

Kan ik de geverfde schermen van jullie opnieuw schilderen of repareren?

Onze geverfde schermen zijn met grote zorgvuldigheid gespoten en afgewerkt. Bij onze geverfde schermen hebben we ralnummers vermeld. Om eventuele schade te repareren kun je verf bestellen bij een bouwmarkt of speciaalzaak. Ook is deze verf te gebruiken om andere spullen in jouw tuin in dezelfde ralkleur te schilderen. De verf die CarpGarant heeft gebruikt voor haar schermen is op waterbasis. Onze ongelakte schermen kun je behandelen met Osmo beits.

Hoe vergroot ik de levensduur van de schermen?

Wij adviseren om de schermen een stukje boven de grond te plaatsen. Dit vergroot de levensduur van de schermen en dit is tevens nodig om aanspraak te kunnen maken op onze garantie.

Er komt hars uit het hout. Is dat normaal?

Hout is een prachtig natuurproduct met specifieke eigenschappen. Naaldhout kan hars bevatten. Dit is normaal. Eventuele harssporen kun je wegschrapen of met terpetine verwijderen.

De planken vertonen scheuren. Is dat normaal?

Hout is een natuurproduct dat onder invloed van het weer kan krimpen en uitzetten. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. Deze scheurtjes zijn niet te voorkomen, maar ze hebben geen effect op de kwaliteit van het hout.

Hoe moet ik geïmpregneerd hout onderhouden?

Het is niet nodig om verduurzaamd (geïmpregneerd) hout later nog te behandelen. Verduurzaamd hout is onderhoudsvrij. Na verloop van tijd zal de kleur van het hout veranderen onder de invloed van zonlicht en vuil. Op vochtige plaatsen kan een groene algenaanslag ontstaan. Je kunt verduurzaamd hout behandelen met Osmo buitenbeits om dit een kleur te geven.

Waarom is er kleurverschil zichtbaar op het hout?

Bij het verduurzamen (impregneren) worden diverse kleurpigmenten in het hout ingebracht. Deze pigmenten komen op bepaalde plaatsen in het hout naar boven en zullen onder invloed van zonlicht langzaam weer verdwijnen.

Hoe voorkom ik gladde vlonderplanken?

Vlonderplanken kunnen glad worden door weersinvloeden en algenaanslag. Je kunt deze behandelen met Osmo anti slip olie.

Hoe kan ik hardhout ontgrijzen?

Hardhout kan vergrijzen. Dit is tegen te gaan door het hout te behandelen met Osmo olie. Als het hardhout al vergrijsd is dan kun je het ontgrijzen met Osmo ontgrijzer. Je krijgt dan weer de natuurlijke kleur terug. Het is daarna wel raadzaam om het hout ook te behandelen met olie. Het beste is om eerst op een klein stukje te proberen of de ontgrijzer het gewenste resultaat geeft.

Hoe geef ik mijn houtwerk een kleur?

Om het houtwerk in jouw tuin meer kleur te geven kun je dit behandelen met Osmo buitenbeits.

Wat is FSC?

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Wat is PEFC?

Het internationale Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) is een onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie die garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit.